Министърът на правосъдието на САЩ порица постовете на Тръмп в Туитър© actualno.com

Министърът на правосъдието на САЩ порица постовете на Тръмп в Туитър

, 5 новини, 2 прегледа

Министърът на правосъдието Уилям Бар (в средата)

Американският министър на правосъдието Уилям Бар порица публично президента Доналд Тръмп за неговите постове в Туитър, отнасящи се до случая с бившия президентски съветник Роджър Стоун. Те затрудняват работата ми, подчерта министърът на правосъдието на САЩ, цитиран от британския в. "Гардиън".

Въпреки изявлението на Бар, че е решен да не се поддава на натиска на външни сили, включително президента, някои коментатори изразиха скептицизъм, отбелязва британското издание. "Не се подвеждайте, хора. Бар казва на президента, че неговата импулсивност му създава политически пречки да представи исканите резултати", заяви в Туитър Матю Милър, работил в министерството на правосъдието по време на предишния президент Барак Обама.

Министърът на правосъдието направи снощното си изявление на фона на засилващи се критики във връзка със случая на Роджър Стоун, отдавнашен съветник и довереник на Тръмп, който през ноември бе признат за виновен за оказване на влияние върху свидетел и за възпрепятстване на разследване на Конгреса. Министерството на правосъдието препоръча по-лека присъда от предложената от четирима федерални прокурори, занимаващи се със случая. По-късно те подадоха оставка в знак на протест.