Министър Кралев инспектира спортни обекти в Русе и Бяла6Фото© gong.bg

Министър Кралев инспектира спортни обекти в Русе и Бяла

, 10 новини, 4 прегледа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строително-ремонтните дейности на спортни съоръжения в Русе и Бяла. В областния град министър Кралев, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова и заместник областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов посетиха зали по вдигане на тежести и бокс. М

МС финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на залата за вдигане на тежести към спортен комплекс "Ялта". Ще бъде положена нова подова настилка, ще се направи подмяна на отоплителната система, на дограмата и осветителните тела. Ще бъде извършен ремонт на електрическата инсталация и вентилационната система. По този начин ще бъдат осигурени съвременни условия за провеждане на учебно-тренировъчен и състезателен процес на спортистите от ТСК "Русе".

Министър Кралев посети и физкултурния салон, който се намира на гърба на спортното училище "Майор Атанас Узунов" и предстои да се превърне в модерна боксова зала. Тя ще се използва от състезателите на БК "Русе". ММС осигури 257 542, 16 лв. за цялостния ремонт на съоръжението. В залата ще се подготвят състезателките на най-титулувания български клуб, водени от треньора Павел Сяров.