Министерството на Лиляна Павлова ще се разформирова в края на 2018 г.
Фото: www.24chasa.bg

Министерството на Лиляна Павлова ще се разформирова в края на 2018 г.

8 новини, 4

Министерството по европредседателството, ръководено от Лиляна Павлова, ще бъде разформировано в края на 2018 г., когато бъде приключен окончателно процеса по обобщаване на резултатите от "тройката" Естония-България-Австрия.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, на въпрос на зам.-председателя на ПГ на БСП Антон Кутев.

Кутев поиска да знае защо кабинетът продължава да поддържа администрация от "между 60 и 80 души персонал", като посочи, че "след като председателството вече мина, за мен е неясно какво прави това звено и защо се налага Лиляна Павлова да продължава да е министър".

Борисов отговори, че е избран моделът с отделно министерство за организиране на председателството поради факта, че това беше първият подобен ангажимент на страната, а администрацията не е имала увереността, че е в готовност да се справи с всички изисквания.

"Работим в постоянна координация с Естония и Австрия. Процесът ще приключи в края на 2018 г. с обобщени резултати. Уверявам Ви, че функционалните задължения на Лиляна Павлова не приключват с края на българското председателство... След приключването на ангажиментите ще бъдат предприети действия по закриване на министерството и ликвидационно производство", каза Борисов.

Той изброи сред задълженията на Павлова ръководството на Съвета по европейски въпроси към МС, координирането на изготвянето на "планови документи, свърза...

Повече за webcafe.bg