Миглена Селишка спечели първо европейско злато в борбата4Фото© sportal.bg

Миглена Селишка спечели първо европейско злато в борбата

, 10 новини, 6 прегледа

България има второ европейско злато от първенството в Рим, след като Миглена Селишка взе европейската титла при 55-килограмовите. Срещата срещу украинката Оксана Ливач бе изпълнена с изцяло тактически нюанс, но във важните моменти родната боркиня по-хитра и с нюх завоюва златото при жените. По този начин Миглена взе реванш от Ливач, която триумфира срещу българката в миналогодишното издание на Европейското първенство в Беларус.

И двете боркини стартираха много агресивно, макар Миглена дабе по-дейната от двете на тепиха в първите секунди. Равностойното представяне в средата на ринга продължи, като тактиката продължи да преобладава. Арбитърът наказа Миглена за „бездействие”, което и даде 30 секунди за възможност за атака и първата точка отиде за Ливач.

Паузата между двете части дойде при аванс за Оксана Ливач.

Съдиите на дваж пъти предупредиха украинката на старта на втората част и Ливач получи 30 секунди в опит за атака. Украинката не успя да атакува и Селишка получи точка, след което изхвърли съперничката от тепиха, за да вземе своя втори пункт. Със страхотно обръщане Миглена направи ключ през кръста на украинката за 4:1 и продължи да малтретира Ливач в средата на тепиха.