Манолова се научила да се радва на малките победи© nova.bg

Манолова се научила да се радва на малките победи

, 8 новини, 6 прегледа

Българските граждани имат огромни проблеми, заяви омбудсманът Мая Манолова, предаде  БГНЕС.

Манолова представи в парламента доклада за дейността на институцията през 2018 година и отчете двоен ръст на жалбите до нея, откакто е встъпи в длъжност през 2015 година. От данните в доклада става ясно, че двойно са се повишили и посещенията в нейната приемна, което според нея е доказателство за повишеното доверие към институцията.

Общо 12 890 са жалбите, адресирани до Манолова през изминалата година. 24 634 души пък са преминали през нейната приемна, а 36 892 души са потърсили съдействие от институцията. „Гражданите имат проблеми с администрацията и с начина, по който работят институциите. Те наистина имат нужда от институция, която да е на тяхна страна“, отбеляза Манолова пред депутатите.

Тя подчерта, че в работата си като омбудсман разчита много и на гражданското общество у нас. „Вече работим с над 300 неправителствени организации, които разполагат с необходимата експертиза и които са наши партньори. Благодарение на гражданските експерти и консултативния Конституционен съвет, в който са включени големи имена на юристи, ние успяваме да изработим решения, които са далеч от популизма и дават решения на проблемите“, каза Манолова.