Манчестър Юнайтед отново ще атакува сръбски национал3Фото© gong.bg

Манчестър Юнайтед отново ще атакува сръбски национал

, 8 новини, 7 прегледа

В продължение на 2 десетилетия „Манчестър Юнайтед“ диктуваше футболната мода не само в Англия, но и в Европа. Два пъти „червените дяволи“ на сър Алекс Фъргюсън спечелиха Шампионската лига, още два пъти стигаха до финала. За мнозина трансфер в „Юнайтед“ е било голямата мечта. Случи се и на Димитър Бербатов, който избра „червената“ част на Манчестър в последния ден от летния трансферен прозорец през 2009-а, за да стане два пъти шампион и веднъж голмайстор на Висшата лига.

Величието на „Олд Трафорд“ щеше да е още по-голямо, ако нямаше и звезди, които отказаха да стъпят в Театъра на мечтите. Наскоро Рио Фърдинанд припомни как Ариен Робен е бил на базата в Карингтън като млад ас на ПСВ „Айндховен“. „Той беше невероятен и искахме да подпише с нас – разказа бившият капитан на „дяволите“. – Дойде, помириса въздуха и… не му хареса. Предпочете да отиде в „Челси“. Не можах да повярвам на това негово решение. Щеше да е велико да бъде при нас.“

Робен спечели 2 титли под ръководството на Жозе Моуриньо в Англия, а през 2007 година премина в „Реал“, за да стигне до най-силните си години в „Байерн“.