Майка на съд, убила бебето си
Фото: www.cross.bg

Майка на съд, убила бебето си

5 новини, 12

Районна прокуратура-Чирпан внесе в съда обвинителен акт спрямо Нермин И., на 18 г., за това, че причинила по непредпазливост смъртта на детето си. След раждането не полагала достатъчно и адекватни родителски грижи за него. Като непълнолетна е разбирала свойството и значението на извършеното и е могла да ръководи постъпките си.

През 2014 г. Нермин И. заживяла на съпружески начала със свидетеля Н.К. в къща в гр. Чирпан. Те имали една дъщеря. През август 2016 г. обвиняемата Нермин И. родила второто си дете - момче. То било изписано от болницата здраво и в добро общо състояние. Няколко пъти обвиняемата посещавала консултации при лекар, който й давал съвети за правилно хранене и гледане на детето.

Въпреки това тя не хранела добре бебето и не му осигурявала необходимите течности. На 7 октомври 2016 г. обвиняемата отново завела детето на профилактичен преглед при лекар, който поставил диагноза "бронхопневмония". Бебето и майката били приети в Детско отделение на болница за лечение. Няколко часа по-късно обвиняемата напуснала болничното заведение с бебето.

На следващия ден тя отново го завела на лекар, който установил, че детето е с "дихателна недостатъчност", както и тежко белтъчно-енергийно недохранване. То било слабо и с лоша хигиена. След престой в болницата от няколко дни, бебето било стабилизирано и изписано здраво, а на майката дадени препоръки за правилното му хранене. Тя тр...

    Повече за cross.bg