Лъвчетата Терез и Масуд спасени след протест
Фото: www.bnews.bg

Лъвчетата Терез и Масуд спасени след протест

7 новини, 4

Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени в спасителен център в Холандия. Това стана ясно след протест спасени след протест пред сградата на Министерския съвет, организиран от организациите "Четири лапи" и "Дивите животни".

Решението беше оповестено след среща на протестиращи с екоминистъра Нено Димов.

Двете малки едва оцеляха заради безхаберието на община Разград. Лъвчетата се родиха в началото на септември в местния зоокът, който е с отнет лиценз още преди три години и който прилича повече на концлагер отколкото на място за среща с природата.

От спасителния център лъвчетата ще бъдат пуснати на свобода в Африка в условия, близки до естествените. Това ще стане обаче, когато животинчетата навършат подходяща възраст.

На протеста в София днес се събраха стотици природозащитници.

Терез и Масуд бяха изпотъпкани от родителите си и едва оцеляха благодарение на денонощните грижи на Организация за защита на животните "Четири лапи" и фондация "Дивите животни", които ги доведоха в София и ги настаниха във ветеринарна клиника "Добро хрумване".

По предложение на кмета на Разград общинският съвет в града реши да дари лъвчетата на община Пазарджик, която ги иска за своя зоокът "Въртопо". Оттам обаче изрично уточняват, че в момента нямат къде да ги сложат и че чак напролет ще им бъде построена клетка.

Това обаче изобщо не попречи на разградските общински съветници да се разпоредят със съдб...

    Повече за bnews.bg