Lufthansa договори по-голямата част от Air Berlin
Фото: www.capital.bg

Lufthansa договори по-голямата част от Air Berlin

7 новини, 5

Два месеца след обявяването на фалит от втората по големина германска автиокомпания Air Berlin се очертава сделка за по-голямата част от флотилията ѝ от страна на лидера в страната Lufthasa.

Най-голямата авиокомпания в Германия и седма по големина в света ще сключи договор за придобиването на по-голямата част от подразделенията на фалиралия нискотарифен превозвач Air Berlin, съобщи в четвъртък ръководителят на Lufthansa Карстен Шпор, цитиран от DPA.

Сделката ще бъде официално сключена в 12:00 часа местно време (13:00 българско) пред нотариус.

Lufthansa ще закупи 81 самолета, принадлежали на Air Berlin, и ще назначи около 3 хил. служители на фалиралата компания, като за целта е предвидена сума от 1,5 млрд. евро, предава Bloomberg TV Bulgaria.

По всяка вероятност до края на годината тези 81 самолета ще преминат към Eurowings, дъщерна компания на Lufthansa за нискобюджетни полети, към австрийската дъщерна компания Niki и регионалния превозвач LGW.

Припомняме, че в средата на месец август Air Berlin oбяви банкрут след оттеглянето на основния акционер в компанията Etihad. В последствие превозвачът получи получи мостов кредит от 150 млн. евро от правителството в Берлин, за да продължи да изпълнява полети.

Air Berlin извършва полети от летище "Тегел" в Берлин и от Дюселдорф. Флотилията ѝ се състои от около 120 самолета. През миналата есен компанията обяви планове за съкращаване на ...

    Повече за investor.bg