Лудогорец и Славия дават старт на новия сезон в българския футбол
Фото: www.cross.bg

Лудогорец и Славия дават старт на новия сезон в българския футбол

18 новини, 2

Финалът за Суперкупата на България дава старт на футболния сезон у нас. За трофея ще спорят Лудогорец и Славия. Срещата между двата тима е от 20:30 часа на "Трейс Арена" в Стара Загора.

За столичани това ще е първо участие в подобен мач и възможност да добавят 16-и трофей в историята си. "Орлите" са шампиони 7 години поред, но загубиха последните два финала за Суперкупата. Именно поради тази причина тимът на Пауло Аутуори ще е максимално амбициран да стигне до успеха тази вечер.

Бразилският специалист ще заложи само на един българин в титулярния състав. Това ще е капитанът Светослав Дяков. "Белите" ще излязат само с един чужденец - вратарят Антонис Стергиакис.

Карето в отбрана за Славия ще включва Сашо Александров, Димитър Велковски, Андреа Христов и Стефан Велков. В центъра на терена твърд титуляр е Янис Карабельов. В контролите негов партньор бе Милен Гамаков, но неговата жълта карта все още не е пристигнала. Очаква се до началото на двубоя всичко около картотекирането на халфа да е наред.

В атака има само една дилема. Кой да води нападението - Милчо Ангелов или Ивайло Димитров. Първият е с предимство. По дясното крило ще е Цветелин Чунчуков, а по лявото Момчил Цветанов. Зад тарана ще действа Галин Иванов.

Заради контузията на Драгош Григоре, като партньор в защита на Козмин Моци за Лудогорец се очаква да излезе Рафаел Форстър

    Повече за cross.bg