Лили Маринкова беше възстановена на работа в БНР и пенсионирана в един и същ ден
Фото: btvnovinite.bg

Лили Маринкова беше възстановена на работа в БНР и пенсионирана в един и същ ден

9 новини, 8

Легендарният водещ и бивш шеф на програма "Хоризонт" на БНР Лили Маринкова, която беше възстановена на работа от Върховния касационен съд (ВКС), във вторник се върна в националното радио, след като бе уволнена от генералния директор Александър Велев през юни 2016 г. Маринкова носеше със себе си окончателното съдебно решение, отменящо заповедта на Велев, и заяви пред медиите, че иска да заеме работното си място отново, защото "ние не работим нито за Александър Велев, нито за редакторите, а за слушателите".

Тя смята, че с уволнението ѝ новоназначеният тогава генерален директор е искал да респектира и всее страх сред колегите ѝ. "Знам със сигурност и че подслушват коридорите. Струва ми се, че е била мярка, за да създаде впечатлението на някои хора, че си изкарват заплатите. Има такива хора в някои институции, за които се казва, че се грижат за националната сигурност", добави Маринкова. След това тя влезе в БНР, където прекара малко повече от половин час.

Медиите обаче не бяха допуснати зад бариерата от полицията. В крайна сметка Маринкова се появи отново и коментира, че в отдел "Човешки ресурси" смятат, че тя ще бъде възстановена на работа и затова сега отива да вземе трудовата си книжка. "То може да бъде само за един ден, но при всяко положение вярата в съда ми се върна", обобщи легендарният радио водещ. Основният мотив за отмяната на уволнението ѝ бе, че в случая не става въп...

    Повече за mediapool.bg