Купуваме си билет градския транспорт вече и през телефона
Фото: www.cross.bg

Купуваме си билет градския транспорт вече и през телефона

10 новини, 4

От днес, 12 юли, дневната и нощната карти за всички линии на градския транспорт вече могат да бъдат закупени и да се ползват чрез мобилен телефон.

Наред с инвестициите, които правим за модернизиране на градския транспорт, изисквам от „Центъра на градска мобилност“ да работи активно и за подобряване на обслужването на гражданите и условията на пътуване в градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която демонстрира ползването на новото мобилно приложение в метрото. На представянето присъстваха и зам.-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев, изпълнителният директор на „Метрополитен“ проф.Стоян Братоев и изпълнителният директор на „Център за градска мобилност“ Христиан Петров.

Първите 1000 карти закупени със смс днес ще бъдат безплатни за гражданите и платени от А1 България. Важно е да се знае, че при купуването на карта със СМС (SMS) се заплаща само цената на избраната карта, а СМС-ът таксува по абонаментния план с оператора. В момента операторът е А1 България, като се очаква до няколко седмици да се включат и другите мобилни оператори.

Можете да закупите картата непосредствено преди да влезете в метрото

    Повече за cross.bg