Д-р Ненков: Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор
Фото: www.dnevnik.bg

Д-р Ненков: Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор

6 новини, 2

Купонът и партитата за някои директори на болници свърши. Със сигурност ще има такива, които ще бъдат дадени на прокурор, заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков и увери, че подходът на сегашния екип в Министерството на здравеопазването ще е съвсем различен. В интервю пред бТВ той даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал "Горна баня", който поискал от здравното министерство 70 хил.

лв. за спешни ремонти, но проверка на министерството показала, че той вече е получил оферти за ремонтните работи и те са на стойност 20 хил. лв. Директорът е уволнен. За болницата в Ловеч д-р Ненков каза, че тя е в кома, но ще опитат да я съживят. Наскоро той обясни пред бТВ, че проблемите на лечебното заведение нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години.

Ръководството на болницата е сменено изцяло с хора, които не са от града, уточни зам.-министърът. По думите му държавните болници също могат да икономисват средства при добро управление. Процесът на модернизация на Спешната помощ ще бъде дълъг, предупреди още Ненков. В момента се подготвят документите за 164 хил. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на следващата година, уточни докторът.

Относно агресията ср...

    Повече за mediapool.bg