Криотерапия и вана с лед вместо тренировка за Григор преди Вердаско
Фото: www.actualno.com

Криотерапия и вана с лед вместо тренировка за Григор преди Вердаско

27 новини, 7

Григор Димитров загря по интересен начин за днешния си мач с Фернандо Вердаско от третия кръг на Ролан Гарос.

Българинът не излезе на корта, за да направи обичайната си тренировка вчера. Вместо това той се отдаде на възстановяване след тежката битка, която води с Джаред Доналдсън.

Хасковлията измъкна успех с 10:8 в петия сет, а двубоят с 57-ия в света американец продължи 4 часа и 19 минути. Това накара треньорът му Дани Валверду да промени програмата и да заложи на възстановителни процедури, свързани с криотерапия и вана с лед.

"Един ден на корта няма да направи разлика. Приоритетът е да запазим тялото му свежо. Концентрирахме се върху възстановяването. Това включва много физио, възстановителни техники - вана с лед, криотерапия, известно време на колело, стречинг, правилно хранене и достатъчно сън", коментира Валверду.

Димитров от своя страна призна, че не е бил изненадан от поведението на Доналдсън в края на петия сет. Американецът на няколко пъти сервира отдолу, видимо изпитвайки проблеми с краката. В първия случай това му донесе успех, но впоследствие Григор се нагоди към подхода и печелеше разиграванията.

Победата над Доналдсън бе под №60 в кариерата му на клей на ниво АТР в 101-ия му двубой. Днес хасковлията ще има възможност да запише рекордно класиране в Париж ако спечели двубоя си срещу Фернандо Вердаско. Досега той никога не е преодолявал третия кръг във френската с...

    Повече за novsport.com