Кралев: Благодарение на домакинствата от най-висок ранг България се споменава с добро пред целия свят2Фото© gong.bg

Кралев: Благодарение на домакинствата от най-висок ранг България се споменава с добро пред целия свят

, 5 новини, 2 прегледа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на международния конгрес на ски учителите „ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019“. В събитето участваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на организациионния комитет на конгреса Цветелина Бориславова, кметът на Смолян Николай Мелемов, кметът на Чепеларе Славка Чакърова и областният управител на Смолян Недялко Славов. Конгресът бе официално открит от президента на „ИНТЕРСКИ“ Ерих Мелмер. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта

„През тази година България беше в центъра на зимните спортове с домакинството на Световната купа в алпийските ски и Световното първенство по шорттрек. Сега Пампорово приема Световния конгрес на ски инструкторите „Интерски“, който беше спечелен преди 4 години в сериозната конкуренция на Сочи и Леви. Изборът за следващия домакин ще пък бъде проведен тук, като конкуренти са Кицбюел и Леви. Самият факт какви курорти и какви държави кандидатстват да проведат този конгрес е показателен за огромния интерес, който има към него от целия свят“, заяви Кралев пред БНТ.

В конгреса участват 1100 ски инструктури от 35 държави. В програмата му са включени над 120 уъркшопа и 70 семинара, в които най-добрите инструктори ще споделят последните постижения на ски индустрията и на различните техники на обучение на състезатели и аматьори.