Крадците на митницата в Благоевград първо наводнили сградата, а после я ограбили© frognews.bg

Крадците на митницата в Благоевград първо наводнили сградата, а после я ограбили

, 7 новини, 9 прегледа

/КРОСС/Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград са използвали нетрадиционен метод. Те са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата постепенно е заляла всичко и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали.

Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки, обяви БГНЕС. Прокурор Ковачки обясни, че камери са заснели взломаджиите да влизат в района в 23:45 часа. В събота вечерта крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България.

Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ и най-вероятно крадците са разчитали на вътрешен човек за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години. Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението.