Нинова: ГЕРБ изтегля държавата от сигурността
Фото: www.dnes.bg

Нинова: ГЕРБ изтегля държавата от сигурността

6 новини, 6

Според нея Валентин Радев не си е на мястото, но не само в това е проблемът.

"Проблемът е в това, че правителствата на ГЕРБ системно, упорито, последователно изтеглят държавата от сигурността, от конституционното и изконното задължение държавата да пази границите и да охранява народа си", заяви Нинова.

Тя даде пример със Закона за частната охранителна дейност, с който се прехвърля охраната на народа в частни ръце.

"Миналата или по-миналата седмица внесоха още законодателни предложения да се прехвърли на общините ангажиментът да създават полиция и структури. Големият проблем и голямата разлика между нас е, че управляващите изтеглят държавата от ключови сектори, които не само в България, а и в света са задължение на държавата", поясни Нинова.

По думите ѝ същото е направено и в образованието, и в здравеопазването.

Във връзка с казаното от вътрешния министър Валентин Радев БСП да внимава с критиките, за да не демотивира състава на МВР, Нинова заяви, че не критиките ги демотивират и обяви, че БСП няма да спре с критиките, докато има недостатъци и проблеми в управлението на системата сигурност.

"Назначаването на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма, изпълняването на политически поръчки е истинската причина, която демотивира полицаите, а не критиките. Дано да е професионалист, да не е социоложка", каза Нинова.

Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори...

    Повече за dnes.bg