Мини подводница на Мъск може да спаси децата в Тайланд?
Фото: www.mediapool.bg

Мини подводница на Мъск може да спаси децата в Тайланд?

5 новини, 4

Компанията на американския предприемач и милиардер Илон Мъск изпробва мини подводница за спасяването на деца, блокирани в наводнена пещера в Тайланд, предаде Асошиейтед прес. Мъск публикува в Туитър записи на тестовете на алуминиевата подводница, извършвани в плувен басейн в Калифорния. Ако те преминат успешно, подводницата ще бъде изпратена в Тайланд със 17-часов полет. Компанията на Мъск изпрати четирима инженери при пещерата.

Неин представител съобщи, че служители на тайландското правителство са поискали подводницата, която може да помогне за извеждане на децата през наводнената пещера. В пещерата все още се намират осем деца и техният учител. След като прекараха две седмици в наводнена пещера в Тайланд, 4 от 12-те момчета, блокирани под земята заедно със своя треньор по футбол, бяха спасени при изключително трудна операция, която може да продължи още дни.

Водолази започнаха вчера да извеждат децата от пещерата по дълги, тесни коридори, които представляват предизвикателство дори за най-опитните специалисти. Усилията за изваждането на момчетата и техния треньор се превърнаха в една от най-завладяващите спасителни операции през последните години, приковала вниманието на целия свят, отбелязва „Ню Йорк таймс“. По-рано се обмисляха различни други варианти за изваждането на децата, включително да се чака месеци, докато те възвърнат силите си и докато приключи дъждовният сезон в...

    Повече за mediapool.bg