Кметът на Батак не смята да подава оставка
Фото: www.cross.bg

Кметът на Батак не смята да подава оставка

7 новини, 2

Кметът на Батак Петър Паунов отрече да е правил нарушения и да е облагодетелствал семейството си в качеството си на кмет. Пред bTV Паунов заяви и че няма намерение да подава оставката си.

Паунов е категоричен, че той не е правил нередности като кмет на Батак. По думите му преди влизането в сила на закона за конфликт на интереси има няколко обекта, които са били изпълнени от фирма "Престиж". Фирмата се управлява от сина на Паунов, но въпреки това поръчките са спечелени по законовия ред, обясни още кметът.

Паунов не смята за странно това, че фирмата на сина му е спечелила поръчките, защото тя е единствената фирма на територията на община Батак, която има абсолютно всички строителни регистрации.

Всъщност фирмата е основана от самия Петър Паунов през 1993 година. След избирането му за кмет фирмата е била прехвърлена на съпругата му.

На въпрос дали той смята, че е морално тази фирма да участва в конкурсите, Паунов категорично заяви: "Ще ви кажа само едно - фирмата храни 32 семейства в Батак."

Кметът на Батак обясни и че фирмата не е печелила само поръчки от община Батак. Фирмата е спечелила поръчки и от две Държавни горски стопанства. Всичко това обаче нямало нищо общо с дейността на Паунов като кмет на общината.

Паунов заяви и че той не е управител на фирмата. По думите му след влизането в сила на закона за конфликт на интереси, фирмата не е печелила поръчки

    Повече за cross.bg