Китайският президент приветства лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество
Фото: www.investor.bg

Китайският президент приветства лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество

5 новини, 2

Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) е станала още по-силна след присъединяването на Индия и Пакистан, заяви китайският президент Си Цзинпин, откривайки срещата на върха на ШОС в Циндао с участието на лидерите на всичките осем страни членки.

Китайският президент посрещна участниците в 18-ото заседание на Съвета на държавните глави на страните от ШОС в централното фоайе на международния конгресен център, където лидерите си направиха традиционната обща снимка, преди да започнат работа.

Трябва да сме в крак с времето и тенденциите в света, каза в словото си Си Цзинпин, цитиран от агенция Синхуа.

В момент, когато светът преживява голямо развитие, трансформация и пренастройване, трябва да се целим високо и да гледаме надалеч, каза той. Предвид това, че политиката на хегемония и сила продължава да властва в света, трябва да бъде чут призивът за по-справедлив и равноправен световен ред, добави той, като подчерта, че демокрацията в международните отношения е необратима тенденция на днешното време.

Китайският лидер призова страните членки активно да прилагат програмата 2019-20 за сътрудничество за борба с тероризма, сепаратизма и екстремизма и да засилят сътрудничеството в отбраната и информационната сигурност, а също така да продължат реализирането на инициативата "Един пояс - един път" на базата на принципа за постигане на споделен растеж чрез дискусия и колаборация. По ...

    Повече за btvnovinite.bg