Кирил Домусчиев за новия завод в САЩ: Трябва да продължим да славим българското по света!
Фото: www.mediapool.bg

Кирил Домусчиев за новия завод в САЩ: Трябва да продължим да славим българското по света!

5 новини, 13

Председателят на най-голямата работодателска организация у нас КРИБ и собственик на "Хювефарма" Кирил Домусчиев се похвали във "Фейсбук" с покупката на две американски компании. Това са производителят на ветеринатрни продукти "AgriLabs" и биотехнологичната "Benchmark Bios". Цената на сделката не се съобщава. Така според Домусчиев "Хювефарма" ще разшири присъствието си на световния пазар.

"Изключително съм горд с постигнатото през годините от „Хювефарма”! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските „Agrilabs” и „Benchmark Bios” ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и дю дилиджънс (оценка на активите – бел. ред.)! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!", написа Домусчиев.

"Ние сме много развълнувани от таланта и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs", коментира Глен Уилкинсън, президент на "Хювефарма" в САЩ. "Това придобиване подкрепя стратегията на "Хювефарма" за създаването на балансиран портфейл от продукти и повишаване на присъствието ни на световния пазар. То също така позволява по-бързото комерсиализиране на биологичните продукти чрез "Benchmark Biolabs", дъщерно дружество на AgriLabs", посочва Уилкинсън.

През последните години братята Кирил и Георги Домусчиеви значително разшириха производствените си ...

    Повече за mediapool.bg