Караянчева: Солисти търсят в операта, ние сме оркестър
Фото: dnes.dir.bg

Караянчева: Солисти търсят в операта, ние сме оркестър

6 новини, 6

В деня на откриването на българското европредседателство трябва да разберем, че сме националният отбор на България, заяви председателят на НС Цвета Караянчева.

В деня, в който България официално поема Председателството на Съвета на ЕС нека си дадем сметка, че ние сме националният отбор на България и нашите действия и послания, които излъчваме ще формират нагласите на европейския елит. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание.

Третата пленарна сесия на 44-тото Народно събрание започна с химна на Република България и този на Европейския съюз.

„Нека си пожелаем конструктивизъм, чувство за общност, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната трибуна“, заяви още Караянчева.

„Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне. Да загърбим вродения си нихилизъм, агресивно отрицание, солисти търсят в операта - българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър“, посочи Цвета Караянчева.

„В първия парламентарен ден от новия политически сезон Ви поздравявам с настъпването на новата 2018 година. Пожелавам Ви здраве, разбирателство, консенсус, доверие и повече продуктивни дебати и сближаване на позициите по ключовите за страната ни въпроси“, заяви председателят на парламента и пожела на депутатите новата 2018 годин...

    Повече за dnes.dir.bg