Камера уловила атентатора от Лион3Фото© dnes.bg

Камера уловила атентатора от Лион

, 13 новини, 5 прегледа

Десетки свидетели са били изслушани от полицията, която разпространи снимки от охранителните камери на мъжа, разпознат като отговорен за експлозията в Лион. Според радио Франс енфо полицията е попаднала на ДНК отпечатъци, без да е сигурно, че те са на издирваното лице. На мястото на инцидента са открити малки количества взривно вещество, каквото е използвано често при самоубийствените атентати през последните години. Със случая се занимава антитерористичният отдел на прокуратурата.

Полицията издирва мъж е на възраст между 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила.Според медии заподозреният избягал с велосипед, след като оставил взривното устройство.

Френската полиция обяви за издирване мъжа, отговорен за вчерашната експлозия в центъра на Лион. 13 души са ранени при инцидента. Никой не е поел отговорност за експлозията в центъра на Лион вчера, заяви прокурорът на Париж Реми Ейц на пресконференция за хода на разследването. Той обясни, че самоделното взривно устройство е било поставено в хартиена торба, пълна с пирони и метални топчета.