Калоян Паргов: Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община носи кметът Фандъкова© frognews.bg

Калоян Паргов: Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община носи кметът Фандъкова

, 4 новини, 4 прегледа

Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община я носи кметът Йорданка Фандъкова. Това заяви председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов по повод оставката на заместник-кмета по тнарспорта Евгени Крусев и решението на столичния градоначалник Дончо Барбалов да поеме и този пост в следващите месеци до края на мандата.

„Това постановяват Законът за финансово управление и контрол на публичния сектор, Законът за обществените поръчки и Законът за публичните финанси, обясни той. – Дори и да превъзложи на някой от заместник-кметовете или на друго лице да изпълнява определени функции, първостепенният разпоредител в общината, какъвто е кметът, не се освобождава от отговорност.

По тази причина, а и поради факта, че за 10 години трима заместник-кметове по транспорта „спукаха гума“ на едно и също място, с колегите от БСП предложихме Йорданка Фандъкова да поеме и ресор „Транспорт“, както вече се нагърби с ресор „Сигурност“. Очевидно кадровата политика на кмета не е добра и този факт предполага тя да се нагърби лично с работата и в ресор „Транспорт“.