Извънредни проверки за горене на отпадъци в София7Фото© actualno.com

Извънредни проверки за горене на отпадъци в София

, 31 новини, 7 прегледа

Група народни представители от ГЕРБ ще внесат във вторник искане за закон, свързан със санкции срещу горенето на отпадъците. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"В последните дни има значителни превишения, а най-големите бяха в неделя вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво предприемаме мерки и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища, да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично”, обясни тя.

"В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна". Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа”, добави Фандъкова.