Изслушването на Зукърбърг в ЕП ще бъде открито
Фото: www.cross.bg

Изслушването на Зукърбърг в ЕП ще бъде открито

11 новини, 4

Изслушването на изпълнителния директор на Фейсбук Марк Зукърбърг утре в Европейския парламент в Брюксел ще бъде открито, съобщи председателят на институцията Антонио Таяни, цитиран във вторник от БТА. Зукърбърг ще отговори на въпроси на председателите на парламентарните групи. Съобщението, че е приел поканата, бе разпространено миналата седмица, а впоследствие групата на социалистите настоя срещата да бъде излъчвана на живо.

Първоначално се предвиждаше Зукърбърг да говори при закрити врата. Според Таяни това, че гостът е приел поканата, е стъпка към възвръщането на доверието сред потребителите. Зукърбърг бе поканен на заседанието на ЕП в Страсбург през април, дни след като свидетелства пред представители на Сената и Конгреса на САЩ - събитие, предавано на живо в два последователни дни и продължило дълги часове. Изпълнителният директор на Фейсбук се очаква да внесе допълнителни разяснения пред представителите на ЕП около скандала с "Кембридж аналитика", засегнал близо три милиона европейци по данни на Европейската комисия.

Таяни уточни, че представители на Фейсбук ще се явят на изслушване пред парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със защитата на личните данни и влиянието върху изборните процеси в Европа.

    Повече за mediapool.bg