Избягалият затворник Владимир Пелов е застрелян в Ботевград
Фото: www.mediapool.bg

Избягалият затворник Владимир Пелов е застрелян в Ботевград

27 новини, 14

Избягалият от Софийския затвор Владимир Пелов е бил застрелян снощи в Ботевград, съобщиха от МВР. Според Нова телевизия Пелов е убит от Марио Панчев - Дебелия, с когото се познавали от години. Панчев е ранен и настанен в Пирогов, където през нощта е претърпял операция. Според бТВ двамата вероятно са се скарали заради жена. Престрелката е станала в центъра на града зад сградата на музея. На мястото има 4 камери.

Според първоначалната информация обаче те не са записали стрелбата. "Към момента не може да бъде потвърдена самоличността на лицето, убито късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград, тъй като жертвата не е имала в себе си документи, заяви пред репортери ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова, предаде БНР. На 2 юни МВР е правило проверка в центъра на Ботевград заради сигнал, че Пелов се укрива в изоставена сграда, заяви шефът на националната полиция Христо Терзийски.

Пелов не е намерен, но на мястото са открити три огнестрелни оръжия. "Когато разбрах, че се е случил с него този инцидент, останах изумен, че е възможно човек, който се издирва, да се разхожда спокойно в родния си град”, заяви пред Нова телевизия кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Владимир Пелов излежаваше 30-годишна присъда за грабеж, отвличане на майка с дете и опит за убийство на двама служители на МВР.

В началото на април заедно с Радослав Колев, който излежаваше 26-годи...

    Повече за mediapool.bg