Избраха кой ще строи Националната детска болница© economic.bg

Избраха кой ще строи Националната детска болница

, 7 новини, 9 прегледа

ДЗЗД „Детско здраве“, с участници „Главболгарстрой“ АД, „ГБС-Пловдив“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД, ще строи Национална многопрофилна детска болница. Обединението беше избрано с решение на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Ценовата оферта от определения за изпълнител участник цена е 77.84 млн. лв. без ДДС. На второ място е класирано обединението "Детска болница - София", в което влизат българската „Климатроник“, мексиканската „Иновасионес техникас ен симентасион СА ДЕ СВ“ и испанската „Проес консулторес“. Те дадоха цена от 79.5 млн. лв. без ДДС, но получиха значително по-ниска техническа оценка, посочва „Капитал“.

Пред изданието управителят на „Климатроник“ Цветан Кордев е заявил, че ще обжалва изборът на изпълнител. Припомняме, че проектът се забави първоначално заради жалба на Камарата на архитектите в България (КАБ), откъдето посочиха, че проектът се базира на недовършен строеж от преди десетилетия, чието състояние не е сигурно и не се знае дали е безопасно да се изгражда нов обект.