ВСС отряза и двамата кандидати за шеф на СГС
Фото: www.mediapool.bg

ВСС отряза и двамата кандидати за шеф на СГС

12 новини, 5

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не успя да избере във вторник титулярен председател на Софийския градски съд (СГС), тъй като никой от двамата кандидати не събраха минимално необходимите му 8 гласа. Фаворитът на съдиите от СГС Евгени Георгиев получи подкрепата на петима членове на колегията, докато скандалният бивш председател на съда Светлин Михайлов събра едва два гласа. "Против" двамата кандидати гласуваха седмина съдебни кадровици и така ВСС ще бъде принуден да обяви нова процедура за ключовия избор начело на най-големия окръжен съд в страната.

Изслушването на двамата конкуренти продължи над 3 часа, като голяма част от въпросите бяха свързани с медийни публикации за тях. Именно в тази връзка Светлин Михайлов обвини медиите за влошеното си здраве, заради което бе приет в правителствена болница, отлагайки избора, насрочен първоначално за 20 февруари. "Точно тези медийни публикации, в които бяха цитирани въпросите на "Антикорупционния фонд", доведоха до влошаване на здравословното ми състояние", заяви Михайлов пред съдебните кадровици, намеквайки, че ще търси правата си в съда.

Изявлението му бе в отговор на въпрос за публикации в "Капитал" и Mediapool и конкретно статията, озаглавена "Градският съд поиска за шеф неопетнен съдия, а не скандален милионер. На ход е ВСС", припомняща серията скандали, станали емблематични за управлението на Михайлов в СГС между ...

    Повече за mediapool.bg