Десислава Иванчева: Подменят се материали по делото
Фото: www.actualno.com

Десислава Иванчева: Подменят се материали по делото

5 новини, 3

Прокуратурата манипулира протоколи от записани със специални разузнавателни средства (СРС) разговори по делото за подкуп срещу кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на квартала от ГЕРБ Петко Дългеров. Това заявиха двете обвиняеми в четвъртък преди началото на заседанието на апелативния спецсъд, на което магистратите трябва да решат окончателно дали да ги отстранят от длъжност.

Преди два дни Иванчева и Петрова показаха пред медиите преписи от СРС-та по делото си, от които ставаше ясно, че основният свидетел срещу тях Александър Ваклин и Дюлгеров обсъждат, че ако кметицата не вземе парите, "ще я разходим на Витоша". Споменаваха се и инициалите на премиера Бойко Борисов и заместника му в ГЕРБ Цветан Цветанов в контекста на това, че Ваклин се чуди, как двамата търпят Иванчева.

След което с Дюлгеров се съгласяват, че трябва да вземат мерки срещу нея, защото пречи на строителството. След като двете разгласиха тези записи във вторник, апелативният спецсъд им даде още два дни отсрочка, за да се запознаят с нови 4 тома с материали, представени от спецпрокуратурата. В четвъртък обаче двете бяха доведени в съдебната зала с вързани с белезници зад гърбовете им ръце, така че да не могат да показват пред медиите други свои записки от СРС-та.

"Чели сме ги и сме ги преписвали. Затова с г-жа Иванчева започнахме да правим абсол...

    Повече за mediapool.bg