Иван Гарелов се кандидатира за директор на БНТ
Фото: www.capital.bg

Иван Гарелов се кандидатира за директор на БНТ

15 новини, 13

Иван Гарелов ще участва в конкурса за избор на нов генерален директор на БНТ. Той е подал документите си в СЕМ в понеделник, 17 юли, когато изтича крайният срок за внасяне на кандидатури.

До края на деня трябва да станат известни и имената на останалите участници в конкурса. Досегашният директор Вяра Анкова няма право да се кандидатира за трети мандат.

Гарелов е публикувал цялата си концепция за развитието на телевизията в профила си във Facebook. В него той предлага превръщането на БНТ1 в информационно-публицистичен канал, с преместване на емисията "По света и у нас" в 19 ч. от традиционния слот в 20 ч., разширяване на новините с "коментарни слотове на живо" и др.

74-годишният Гарелов е публицист, документалист и лице на седмичното предаване "Панорама" през 90-те години. Работи в БНТ от 1972 до 2000 г., след което напуска държавната телевизия и започва работа в Нова ТВ.

Между февруари и март 2017 г. Гарелов беше медиен съветник на служебния кабинет на Огнян Герджиков, но беше отстранен от поста заради интервю, в което застана на страната на Елена Йончева (по това време - кандидат-депутат от БСП) в спора й срещу Бойко Борисов за милиони, платени от неговия кабинет за нейни интервюта.

През последните 15 години Гарелов беше и водещ на предавания по бТВ и TV7, като последната му програма беше "Оригиналът" заедно с Елена Йончева, която беше назначена за прессекретар на президент...

    Повече за webcafe.bg