Строят комплекс за северни дисциплини и биатлон на Боровец
Фото: www.novsport.com

Строят комплекс за северни дисциплини и биатлон на Боровец

5 новини, 7

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с италианския предприемач Паоло Бертана, който му представи амбициозен проект за изграждането на модерен комплекс за ски северни дисциплини и биатлон в Боровец и Самоков.

Идеята на Бертана, който е съдружник с българина Райчо Тодоров във фирма „Геолайн“ ООД, е на мястото на съществуващите шанци за ски скокове, писта за ски бягане и прилежащия стадион за биатлон да бъдат изградени нови по най-съвременните технологии и изисквания. За целта ще се търси финансиране с проект по европейските инвестиционни фондове от транша 2014-2020.

Обектите, които италианецът иска да реновира са собственост на община Самоков и Национална спортна база ЕАД.

„Проектант от нашия екип е лицензиран от Международната федерация по ски да издава сертификати, както за писти, така и за ски шанци. Ние сме изпълнител на част от съоръженията, които се използваха по време на Зимните олимпийски игри в Италия през 2006 г., както и на още множество обекти на най-високо ниво, така че имаме опита и възможностите да осъществим намеренията си“, каза Бертана.

Министър Кралев отбеляза, че приветства подобни проекти и всеки, който има намерение да инвестира в спортна инфраструктура е добре дошъл.

„Изграждането на такива съоръжения ще допринесе допълнително за развитието на зимните ни спортове. Ние имаме отлични зимни курорти, които са приемали множество стартове в ...

    Повече за novsport.com