Инвестор.БГ купи Висшето училище по застраховане и финанси
Фото: www.mediapool.bg

Инвестор.БГ купи Висшето училище по застраховане и финанси

6 новини, 11

Акционерното дружество "Инвестор.БГ" финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на "Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ), съобщиха от компанията. Цената на сделката не се съобщава. Досегашният мажоритарен собственик Григорий Вазов запазва 5% от капитала, а останалите 5% остават собственост на Детелина Смилкова. Зад медийната група "Инвестор.БГ" стои варненската икономическата група "Химимпорт".

Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция, е посочено в съобщението на "Инвестор.БГ". Медийната група ще продължи линията на развитие на ВУЗФ като практически ориентирана образователна институция в областта на финансите, икономиката и предприемачеството. Ще се инвестира и в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета, е посочено в съобщението.

Бившият шеф на КФН Апостол Апостолов става президент на ВУЗФ Бившият шеф на Комисията за финансов надзор (КФН) Апостол Апостолов е избран за президент на ВУЗФ. Той има повече от 10 години опит като преподавател във висшето училище в дисциплината "Капиталови пазари". В развитието на капиталовите пазари Апостолов специализира в периода от 1995 до 2009 г. Между 2003 и 2009 г. е председател на КФН, а от 2011 г.

досега е председател на Надзорния съвет на Тексим банк. От 20...

    Повече за mediapool.bg