Инвеститорът на "Парадайз тауър" обещава "зелен" небостъргач
Фото: www.actualno.com

Инвеститорът на "Парадайз тауър" обещава "зелен" небостъргач

6 новини, 3

Инвеститорът на бъдещата най-висока сграда в София "Парадайз тауър" обещава да създаде "зелен" небостъргач, който да се превърне в "емблема на столицата". За целта обещава да проведе международен архитектурен конкурс. Това се казва в съобщение на "Магна МК", разпространено от пиар агенция "Актив". До момента "Магна МК" не са представили публично намеренията си.

Според търговския регистър крайни собственици на дружеството са грузинците Кетеван Коблианидзе и Нана Адамишвили, които са деца на част от собствениците на базар "Илиянци" и "Парадайз мол". Повод съобщението са "множество публикации и разгорялата се дискусия относно проекта". В началото на април Столичният общински съвет даде зелена светлина за изграждането на най-високата сграда в София – 55 етажа с максимално допустима височина от 215 м.

Плановете са "Парадайз тауър" да се построи на терен между бул. "Тодор Каблешков", бул. "Черни връх", ул. "Емилиан Станев" и ул. "Ген. Иван Колев" до 2022 г. Предвидена е и топла връзка с търговския център и станцията на метрото "Витоша". Проектът за изграждането на небостъргача е дело на архитектурното бюро "Проарх", в което акции има предишният главен архитект на София Петър Диков.

Сега инвеститорът "Магна МК" уверява, че бъдещата сграда ще бъде построена след "провеждането на открит международен конкурс". Целта е да се изгради "модерна, на световно ниво лайфстайл сграда в София, ...

    Повече за mediapool.bg