Илиан Илиев е новият треньор на Черно море
Фото: www.dnes.bg

Илиан Илиев е новият треньор на Черно море

12 новини, 3

Преди 24 години на днешния 17 ноември големият въпрос пред футболна България беше дали ще бием Франция в Париж. Оказа се, че можело. С два гола на Емил Костадинов се класирахме на световното в САЩ ‘94.

Почти четвърт век по-късно в центъра на футболните новини на същата дата не е „Парк де пренс”, а аматьорският футболен отбор Черногорец от село Ноевци, втори в класирането на една от аматьорските дивизии в Перник. Негов представител се появи в офиса на футболния съюз, за да издига кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС.

Един от най-големите любимци на "Тича" - бившият национал на България Илиан Илиев, се завърна начело на Черно море. Специалистът, който през есента извърши чудеса начело на Верея, е постигнал договорка с "моряците", съобщава официалният сайт на тима от морската ни столица. Досегашният наставник Емануел Луканов пък ще продължи работата си като директор на ДЮШ.

Това ще е втори престой на Илиан начело на Черно море, след като именно на "Тича" започна не само професионалната му кариера като футболист, но и като треньор. Участникът на Мондиал'98 във Франция ръководи "моряците" в периода 2004-2006 година, след което работи последователно в Бероe на два пъти (2006-2007, 2008-2012), Левски (2012-2013), анголския Интерклуб (2014-2015), Локомотив (Пловдив) (2016) и Верея, където бе за последно.

Безспорно, най-големия си успех специалистът постигна под Аязмото, с...

    Повече за webcafe.bg