Христо Иванов осъди полицейското насилие на протестите, очаква провокации при сарая на Доган3Фото© actualno.com

Христо Иванов осъди полицейското насилие на протестите, очаква провокации при сарая на Доган

, 13 новини, 5 прегледа

Остро осъждаме полицейското насилие срещу протестиращите вчера и настояваме за моментално изясняване на състоянието на всички задържани и тяхното освобождаване. Искаме проверка на поведението на полицаите и наказване на използвалите сила извън законовите предели. Това заяви съпредседателята на “Демократична България“ Христо Иванов в събота сутринта, след като на снощния антиправителствен протест се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращи.

Кадри, заснети от протестиращи и публикувани в социалните мрежи, показват как полицаите влачат хора, които преди това са ги замервали с бутилки, зад колоните на Министерския съвет и ги ритат.

“Очевидно е, че управлващите от ГЕРБ и ДПС са решили да използват провокации и насилие, за да удържат властта си. Вчера, Борисов организира контра-манифестация в провокативна близост до протестиращите. Днес очакваме организирането на провокации на Росенец: ДПС събира голяма маса свои активисти с автобуси към летния сарай и явно също ще организира провокативно контра-събитие”, коментира Христо Иванов.