Нанков: Държавата не се е отказала от "царските имоти"
Фото: www.mediapool.bg

Нанков: Държавата не се е отказала от "царските имоти"

6 новини, 7

Двама министри от ГЕРБ отрекоха в петък да има "сделка" между премиера Бойко Борисов и бившия цар и министър-председател Симеон Сакскобургготски за т.нар. царски имоти, но не се наеха да коментират какво решение ще предложи междуведомствената работна група към Министерството на правосъдието. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви в пред парламента, че работната група ще излезе със становище в понеделник.

Запознати с работата на групата заявиха по-рано тази седмица пред Mediapool, че въпросът с царската реституция ще бъде решен със закон . Държавата не се е отказала от "царските имоти", за които наследниците на цар Борис III съдят държавата, заяви Нанков в отговор на депутата от БСП Крум Зарков, който попита какво е предприела държавата и защо МРРБ търси извънсъдебно споразумение със Сакскобургготски, при положение, че държавата вече е спечелила три дела и има шанс да спечели и останалите.

Преди десетина дни МРРБ съобщи, че ще преговаря шест месеца за постигане на извънсъдебно споразумение със Сакскобургготски за двореца "Врана" и "Царска Бистрица", след като бившият премиер вече загуби в съда загуби чифлика "Кричим", хижата "Саръгьол" и къщата в Ситняково. Депутати от ГЕРБ и правителствени източници твърдят, че намерението е да се постигне сделка, така че Сакскобургготски да се откаже от заведените дела в Европейския съд по правата на чо...

    Повече за mediapool.bg