Протест пред сградата на БНТ срещу Емил Кошлуков
Фото: frognews.bg

Протест пред сградата на БНТ срещу Емил Кошлуков

14 новини, 11

Десетки граждани се събраха на нов протест в неделя пред сградата на Българската национална телевизия срещу програмния й директор Емил Кошлуков. Те настояха за неговата оставка заради показания от Кошлуков на два пъти среден пръст в петък вечерта в национален ефир във воденото от него предаване "Още от деня". Организаторите на недоволството уточниха, че ще се събират на протест всеки ден пред сградата на БНТ.

Началният му час ще съвпада с началото на предаването на Кошлуков, като през цялото време ще се цели издаването на колкото може по-силен шум, предаде сайтът "Дневник". Кошлуков показа среден пръст на представителя на природозащитниците Борислав Сандов по време на дискусия, посветена на протестите срещу отваряната врата за застрояването на парк "Пирин". Програмният директор на БНТ попита Сандов дали такива знаци ще се показват и на следващите екопротести, както това се е случило на последната демонстрация.

От страна на телевизията втори ден продължава да няма официална реакция. Единствено само Уляна Пръмова, която оглави преди броени дни отдела "Новини и актуални предавания" в БНТ и под чиято шапка е предаването на Кошлуков в събота предположи, че той е показал среден пръст в състояние на афект. "Не одобрявам показване на среден пръст в ефира, на която и да е телевизия. Не смятам, че е редно подобно поведение, но не мога да го контролирам, защото става дума за живо преда...

    Повече за mediapool.bg