Горанов ще предложи актуализация на бюджета© dnes.bg

Горанов ще предложи актуализация на бюджета

, 13 новини, 14 прегледа

През следващата седмица финансовият министър Владислав Горанов ще предложи актуализация на бюджета. Това обяви самият той пред "Нова телевизия".

"Още следващата седмица ще предложа един първоначален вариант за актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи. Този милиард, който ще добавим към Фонд "Безработица", за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата", заяви Горанов.

През седмицата премиерът Бойко Борисов обяви, че до 1 млрд. лв. се очаква да достигне сумата, с която държавата ще поеме 60% от заплатите във фирми, където иначе работниците ще бъдат освободени. Досега самият той постоянно отхвърляше възможността да се поеме допълнителен държавен дълг с мотива, че страната е все още в началото на кризата и не трябва да се харчи всичко още в самото начало.