Горанов: Подобни заплахи не се правят в ефир
Фото: www.economic.bg

Горанов: Подобни заплахи не се правят в ефир

25 новини, 7

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров носи лична отговорност за думите си. Така председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира в „Здравей, България” заплахите, които депутатът отправи към Виктор Николаев в ефира на NOVA.

Тя заяви, че ГЕРБ и правителството се разграничават от отправените в ефир оценки както от страна на Тодоров, така и от тези на вицепремиера Валери Симеонов, публикувани в сайта на Министерски съвет.

„Антон Тодоров остава част от нашата парламентарна група. Всеки депутат носи отговорност за това какво изразява като мнение или позиция. Смятам, че той е един от цветистите ни депутати. Факт е, че той не си мери езика, дори в парламента. Народното събрание е място, което трябва да се уважава и всеки трябва да си преценява приказките и да работи професионално”, заяви Менда Стоянова.

„Пресслужбата на Министерски съвет е задължена да отразява различни позиции на премиера и вицепремиера. Тя е разпространена като позиция на Валери Симеонов, а не като позиция и решение на правителството. Той е част от кабинета, но в случая позицията е лично негова”, посочи Стоянова относно ултиматума на Валери Симеонов, искащ с ултимативен тон извинение от четири медии.

„Мисля, че и Антон Тодоров, и Валери Симеонов са доста свободни в изказа си. Правят опити да иронизират като търсят явно по-атрактивна форма. Имено във вашето студио тази ирония мина границите. Зато...

    Повече за vesti.bg