Главният прокурор на САЩ: Работим отлично с България2Фото© nova.bg

Главният прокурор на САЩ: Работим отлично с България

, 7 новини, 3 прегледа

/КРОСС/ Отличният двустранен диалог, стратегическото партньорство в редица сфери, интензивните отношения на всички нива в администрацията и в политическия спектър, както и двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество - това бяха само част от темите, които бяха обсъдени на среща между заместник-министър председателя Екатерина Захариева и главния прокурор на САЩ и министър на правосъдието Уилям Бар във Вашингтон, съобщи пресцентърът на МВнР.

"Благодаря за вашата подкрепа по време на прехода за осъществяването на съдебната реформа в България. Имаме изключително близко сътрудничество с вашите служби, благодаря за обученията, които редовно организирате от години за нашите прокурори и следователи. Реализирали сме редица общи операции, свързани с трафик на наркотици и хора, валутни престъпления и пране на пари. Благодаря и за решаването на казуса с Желяз Андреев", каза българският вицепремиер.

"Работим отлично и се надявам да продължим още да засилим нашето сътрудничество", изтъкна главният прокурор Бар. Той изтъкна и задоволството си от работата на представителя на своето министерство към посолството на САЩ в България.