Германският вътрешен министър представи дългоочаквания план за миграцията
Фото: www.mediapool.bg

Германският вътрешен министър представи дългоочаквания план за миграцията

7 новини, 4

По-строг контрол, ускорени процедури за получаване на убежище и улеснено депортиране са основните елементи в плана за миграцията, представен от германския вътрешен министър Хорст Зеехофер. ”Целта на този план е не да ядоса хората, а да създаде ред. Гражданите трябва да знаят на базата на какви правила се получава убежище тук. Ние си оставаме държава с либерлано мислене, оставаме хуманна страна, която предоставя защита на нуждаещите се.

Но в същото време нерегламентираното оставане в страната трябва да бъде прекратено”, обяви той. Според Зеехофер планът е крайно необходим на Германия и е част от промяна на политиката на страната за мигранитите. С Австрия ситуацията е ясна и има договорка, сега трябва да се преговаря с Гърция и Италия, каза министърът. Представянето на документа се забави с около месец заради разногласия между коалиционните партньори в правителството Лидерът на баварския Християнсоциален съюз първоначално искаше да оповести плана преди четири седмици, но отложи представянето заради изразените от канцлера Ангела Меркел опасения относно едностранното решение за недопускане на мигранти в Германия.

Твърдолинейният Зеехофер често се противопоставяше на дългогодишния си съюзник Меркел по въпросите на миграционната политика - още откакто се опълчи на решението й да допусне в страната близо единия милион бежанци през 2015-2016 г., припомня ДПА. По време на представяне...

    Повече за mediapool.bg