Германия, Италия и Австрия с общи мерки срещу мигранстката криза
Фото: www.cross.bg

Германия, Италия и Австрия с общи мерки срещу мигранстката криза

5 новини, 10

Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество, за да бъде въведен ред в сегашната ситуация с миграцията в Европейския съюз, заявиха министрите на вътрешните работи на трите страни, цитирани от ДПА. "Несъмнено целта е да накараме Европа да смени предавката", каза италианският вътрешен министър Матео Салвини след разговори с германския и австрийския си колега, Хорст Зеехофер и Херберт Кикъл, в кулоарите на заседанието на Съвета на ЕС по вътрешни работи в Инсбрук.

По думите на Салвини приоритетите трябва да са следните: опазване на външните граници на Европейския съюз; оказване на подкрепа така, че мигрантите да не предприемат пътувания към Европа; връщане на мигрантите с отхвърлени молби; и подкрепа за спасителните операции на Либия в Средиземно море. "Обединихме се около мнението, че искаме да въведем ред по този въпрос, защото прекалено дълго преобладаваше безредието", заяви Зеехофер.

Кикъл каза, че трите страни искат "да изпратят ясното послание на света и особено на трафикантите, че за в бъдеще вече няма да бъде възможно и не бива да бъде възможно да стъпваш на европейска земя, ако нямаш право на закрила", предаде Асошиейтед прес. Зеехофер посочи, че той и колегите му - и тримата са с твърдолинейни позиции за миграцията - искат европейски решения, но допълни, че и "тримата знаят, че това ще бъде изключително трудна задача".

По-рано тази седми...

    Повече за mediapool.bg