ГЕРБ ще предложат Влахов за конституционен съдия
Фото: www.actualno.com

ГЕРБ ще предложат Влахов за конституционен съдия

7 новини, 5

Бившият заместник-председател във Върховния касационен съд Красимир Влахов ще е кандидатът на управляващите за конституционен съдия, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР. Номинацията на съдия Влахов вече е обсъдена с лидерите на партиите от "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Цветанов обясни, че те одобряват номинацията.

Предстои във вторник групите на ГЕРБ и патриотите да изслушат Влахов и официално да го номинират. Това трябва да се случи най-късно до сряда. Цветанов коментира, че Красимир Влахов е от средите на съда и това слага край на спекулациите за политически мотиви при избиране на кандидата. Досега най-спряганите имена за конституционен съдия от парламентарната квота бяха на главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдната министърка Цецка Цачева.

Една от обсъжданите кандидатури за КС в левицата е на дългогодишния депутат, конституционалист и член на Великото народно събрание Янаки Стоилов, каза на свой ред Георги Свиленски от БСП пред БНР. Засега социалистите нямали официална номинация, но Стоилов бил сред обсъжданите и много силни кандидатури, обясни Свиленски. Съдия Красимир Влахов се ползва с авторитет в магистратските среди. Единственият проблем в неговата биография е твърде бързото му издигане в йерархията, което ще бъде потвърдено и с избора му за конституционен съдия.

До 2012 год...

    Повече за mediapool.bg