Вандали поругаха гроба на Стефан Стамболов
Фото: www.cross.bg

Вандали поругаха гроба на Стефан Стамболов

9 новини, 5

Цинична гавра е била извършена с гробовете на големите българи Стефан Стамболов и на Тодор Каблешков. За наглото посегателство сигнализираха от ВМРО, които са били сезирани от свои поддръжници.

Бандити са разбили паметника на великия български държавник Стефан Стамболов и са откраднали бронзовия бюст. Оказва се, че и гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посегателството, би тревога общинският съветник на воеводите в София Карлос Контрера.

Според него има сериозен проблем в сигурността на гробищните паркове въпреки положените за това усилия.

"Директно заявявам, че случилото е недопустимо и имаме колосален провал на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в района му), както и на охранителната фирма. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има охрана", обяви възмутен Контрера, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Той попита задочно полицейските патрули какво правят и къде са, когато вандали вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк.

"За мен това е тотална издънка и на охранителна полиция към Второ районно управление, и на частните охранители. Въобще за какво са там и какъв е ефектът от дейността им. Като гледам резултатите, мога да кажа, че имитират дейност", коментира още общинарят.

Той смята, че полицейските патрули не се справят с вихрещите се по софийските гробища цигански банди....

    Повече за dnes.bg