Габриел има готова програма за киберсигурност на Балканите за 8 милиона евро2Фото© bta.bg

Габриел има готова програма за киберсигурност на Балканите за 8 милиона евро

, 8 новини, 4 прегледа

Предлагаме програма за киберсигурност за Западните Балкани с бюджет 8 милиона евро. Западните Балкани усетиха конкретни ползи от Цифровата програма за региона, предложена от българския еврокомисар, коментира българският еврокомисар Мария Габриел на фоум Цифров диалог ЕС-Западни Балкани.

Първият форум в Брюксел е анонсиран от комисаря по време на Цифровата асамблея през 2018 г. в София и година по-късно е факт. Диалогът ще бъде ежегодно събитие и ще служи като платформа за отчитане на постигнатото по Цифровата програма за Западните Балкани и очертаване на бъдещите действия. В първото издание на диалога се включиха ресорни министри и зам.-министри от шестте балкански държави и експерти от Европейската комисия.

"Регионалното споразумение за роуминга, което влезе в сила на 1 юли, е едно от важните постижения в рамките само на една година благодарение на съвместните ни усилия. Това споразумение проправя пътя за започване на процес за намаляване на таксите за роуминг между Западните Балкани и ЕС", обяснява Габриел.