Еврохолд обяви кога очаква да приключи сделката за ЧЕЗ3Фото© actualno.com

Еврохолд обяви кога очаква да приключи сделката за ЧЕЗ

, 12 новини, 3 прегледа

„Не виждаме причина Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да е против сделката с активите на ЧЕЗ, тъй като знам, че тя се произнася дали има концентрация на даден пазар, а „Еврохолд“ няма бизнес, с който да осъществи концентрация“, заяви Асен Христов, председател на Надзорния съвет на компанията.

Те очакват до 25 работни дни комисията да излезе с решение. Христов, обаче не отрече, че има структури в чужбина, които пречили сделката да се осъществи. Въпреки, че тя се случва на територията на България, активите на енерго-разпределенителното дружество са чешка собственост. По сделката трябва да се произнесе и регулаторът в лицето на КЕВР. По думите на ръководството на дружеството, ако сделката се случи, тя трябва да е факт най-късно в началото на 2020 г.

„Еврохолд“ обявиха, че ще запазят досегашния мениджмънт на ЧЕЗ, но са създали Енергиен борд от експерти с дългогодишен опит в сектора, които ще подпомогнат за управлението на компанията след придобиването. А в бъдеще планират той да прерастне в част от Надзорния Съвет на „Ийстърн Юропиън Електрик Къмпани Б. В.“ – холдинговата компания 100% собственост на ‘Еврохолд“. Част от него са Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков, които са с над 25-годишен опит в сектора.