Ердоган: Асад е терорист, няма бъдеще с него
Фото: www.actualno.com

Ердоган: Асад е терорист, няма бъдеще с него

9 новини, 9

Ердоган нарече сирийския президент Башар Асад "терорист" при посещението си в Тунис. Сирия отговори, че няма да допусне турска намеса във вътрешните си работи.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приключва четиридневна африканска обиколка с посещение в Тунис. Ердоган даде съвместна пресконференция със своя колега от Тунис Бежи Каид Есебси, на която бяха засегнати и международни теми.

"Асад определено е терорист, който върши държавен тероризъм", каза Ердоган. Той отбеляза, че Асад "е убил близо един милион сирийци", и заяви, че "сътрудничеството със сирийския президент е невъзможно", съобщи Ройтерс.

"Невъзможно е да се продължи (напред) с Асад. Как можем да приемем бъдеще със сирийски президент, който е убил близо милион от своите граждани?", попита на пресконференцията Ердоган.

Турският лидер обеща на Тунис подкрепа за преодоляване на икономическите трудности и в борбата с тероризма. Ердоган присъства на турско-туниски икономически форум и бе придружен по време на посещението от деветима министри и 200 бизнесмени. По-рано турският президент посети Судан и Чад, където подписа споразумения във военната сфера и в икономиката.

Сирия няма да допусне турска намеса във вътрешните работи на страната, заяви в отговор сирийското външно министерство и осъди изявленията на турския президент.

Ердоган "прави отчаяни опити да оправдае неограничената подкрепа, която Анкара е оказала на ...

    Повече за dnes.dir.bg