Кошлуков е новият програмен директор на БНТ
Фото: www.bnews.bg

Кошлуков е новият програмен директор на БНТ

9 новини, 6

Изненадващо - Емил Кошлуков ще е новият програмен директор на БНТ1 на мястото на Севда Шишманова. Решението беше обявено официално от националната телевизия.

Кошлуков беше един от кандидатите за генерален директор на телевизията, но Константин Каменаров беше предпочетен от членовете на СЕМ.

Каменаров обяснява избора си с "модерната визия за обществената телевизия", която Кошлуков е демонстрирал по време на конкурса.

"Не е задължително конкурентите да са и съперници. Присъединяването на силни личности с професионални качества е приоритет на БНТ", казва Каменаров, цитиран в съобщението.

Функциите му ще са свързани със стратегическото планиране на бившия Канал 1. Дирекцията "Програма БНТ1" включва два от ключовите продуцентски центрове, които развиват както вътрешния потенциал на телевизията, така и привличането на независими външни продуценти.

Влизането на Кошлуков в БНТ е вторият "трансфер" на висш мениджър от бившата ТВ7 в националната телевизия. Преди седмици беше обявено, че Надя Костова ще заеме поста на централен програмен директор на БНТ.

Бивш депутат, бивш изпълнителен директор на ТВ7 и бивш програмен директор на ТВ Алфа на партия "Атака" - Емил Кошлуков е роден през 1965 г., учил е английска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а през 1996 г. е завършил политически науки в Калифорнийския университет.

По време на следването си в София през 1989 г. ...

    Повече за webcafe.bg