Кошлуков уволнил продуцент на ”Денят започва с култура”
Фото: www.dnevnik.bg

Кошлуков уволнил продуцент на ”Денят започва с култура”

5 новини, 9

Весела Петрова - дългогодишен кадър на Българската национална телевизия (БНТ) и продуцент на предаването "Денят започва с култура" - от петък вечерта вече не е в екипа на предаването. Това е станало след пускането на заповед, подписана от програмния директор на БНТ1 Емил Кошлуков.

С документа Кошлуков нарежда оптимизация на екипа на "Денят започва с култура". Предаването до този момент се прави от два екипа с два продуцента. От съдържанието на заповедта става ясно, че двата екипа остават, но вече начело ще е само един продуцент, като е упоменато и името му - Васил Христов. В заповедта обаче не фигурира името на неговата колежка Весела Петрова, като по този начин тя е изключена от работата по предаването.

За "нареждането" не са били информирани нито генералният директор на БНТ Константин Каменаров, нито главният продуцент на обществената телевизия, пише Mediapool. Петрова не е получавала заповед за уволнение, но е коментирала, че след като не е в екипа на предаването не е ясно какво ще работи.

Тя е дългогодишен кадър на БНТ и има над 20 години стаж в дирекция "Информация". През 2010 г. участва в създаването на формата "Денят започват с култура". От тогава насам е член на екипа на предаването и работи като негов изпълнителен продуцент.

Търканията между Емил Кошлуков и екипът на "Денят започна с култура" са от началото на годината. На 22 януари екипът обяви в ефир декларация за...

    Повече за webcafe.bg